Seuran perustamiskokous on pidetty 3.10.1975 ja ensimmäinen sarjaottelu pelattu 13.12.1975. Seurassa oli silloin kaksi joukkuetta ja jäseniä oli 66. Puheenjohtajina vuosien 1975 – 2017 aikana ovat toimineet : Aimo Hujanen, Raimo Vesanen, Jarmo Leppä (1998-2003), Aku Tuomainen (1.7.2003-30.6.2017 ja Jarmo Leppä alkaen 1.7.2017

Leppävirran jäähalli on aloittanut toimintansa vuonna 1998 jolloin jääkiekkoseura LeKi-75 siirtyi Vokkolan luonnonjäältä pelaamaan sisähalliin. LeKi-75 pelasi ensimmäisen ottelunsa kotihallisssaan jääkiekkoseura Kokkolan Hermestä vastaan ja voitti Hermeksen näyttävin lukemin 5-1.

Pelikaudella 2017 - 2018 Leppävirran Kiekko -75 ry:hyn kuuluu seuraavat joukkueet: Miehet, Naiset, C-nuoret, kaksi 05 joukkuetta ja 07 ja kaksi 08-09 joukkuetta sekä leijonaliiga-LKK. Lokakuussa 2010 alkanut Leijona-kiekkokoulu jatkaa. Kotipelit pelataan Leppävirran jäähallissa. Edustusjoukkueen vastuuvalmentaja on Jarmo Holopainen ja Taneli Koponen, joukkuetta johtaa Markku Lamberg.

Seura on toiminut suomalaisessa jääkiekkokentässä nuoresta iästään huolimatta aktiivisesti ja monilla rintamilla. Lasten ja nuorten harrastukset ovat muuttuneet liikunnasta, liikunnallisesti passiiviseen tietokone-elämään. Liikunnan harrastaminen on nuorille entistä tärkeämpää. Seuramme on pystynyt 40-vuotisen historiansa aikana tarjoamaan mahdollisuuden liikkua, suurelle joukolle nuoria ja moni heistä on saanut liikunnan kipinän täällä ja tyytyväisenä voidaan todeta, että se näyttää säilyvän vielä aikuisiässäkin.

Koulutetut valmentajamme ovat voineet työskennellä ihanne olosuhteissa. Leppävirtalainen jääkiekko on tällä hetkellä tunnettua läpi Suomen.

Pienen paikkakunnan ongelmana on aina massan pienuus, mutta se ei ole meitä lannistanut, vaan aina nuorimpaan ikäluokkaan on ollut tulossa uusia nuoria, jotka haluavat liittyä suomalaiseen jääkiekkoperheeseen. Jääkiekon suosio ei Suomessa ole laskussa.

Yhteistyötä Jokereiden kanssa on tehty lähes 20-vuotta. Yhteistyösopimus KalPan kanssa mahdollistaa entistä paremmin junioripelaajien eteenpäin pääsyn ja sopimus tukee myös meidän valmentajiemme mahdollisuuksia työssään.

Kiitän kaikkia yhteistyökumppaneitamme, ja toivon yhteistyön edelleen tiivistyvän, Teidän panoksenne seuran 40-vuotisessa historiassa on mahdollistanut leppävirtalaisen jääkiekon kehittymisen.

Kiitän kaikkia leppävirtalaisia jääkiekon ystäviä, sitä laajaa joukkoa, joka on ollut seurajohdon tukena vuosien aikana ja uskon, että myös Te olette nauttineet ja tulette nauttimaan jännittävistä jääkiekkotapahtumista Leppävirralla vielä pitkään.

Aku Tuomainen

seuran puheenjohtaja.