LeKi-75 taisteli voiton PoU:sta
Julkaistu: 14.12.2017 00.00

LeKi-75:n taival III-divisioonassa ei ole viime viikkoina ollut ruusuinen, kun joukkue tarpoi peräti neljän ottelun tappioputkessa, mutta lauantain kotiottelussa nähtiin täysin eri asenteella esiintyvä joukkue ja samalla leppävirtalaismiehistö katkaisi tappioputkensa ottamalla komean voiton PoU:sta lukemin 5-1 (2-0, 0-0, 3-1).

-Selkeästi kauden paras peli meiltä. Maltoimme puolustaa kurinalaisesti, emmekä päästäneet kaveria missään vaiheessa peliin mukaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun kotiotteluun, päävalmentaja Mika Markkanen tuumasi ottelun jälkeen.

LeKi-75 sai otteluun hyvän alun ja oli selkeästi vierasjoukkuetta paremmalla jalalla liikkeessä. Kotijoukkueen kolmesta kahden minuutin rangaistuksesta huolimatta se onnistui ensimmäisenä maalinteossa, kun Roope Räisänen sivalsi kiekon aloituksen jälkitilanteesta ohi PoU-vahti Niko Nykäsen. Räisänen oli rakentelemassa myös LeKi-75:n toista maalia, kun Räisäsen syöttö tavoitti maalille ajaneen Tuukka Ahposen, joka napautti kiekon PoU-maaliin erän loppuhetkillä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja maalintekoon, mutta toisella kolmanneksella ei lisäosumia nähty.

Kolmannessa erässä kotijoukkue hankki itselleen vaikeuksia jäähyjen muodossa. PoU onnistuikin kavennuksessa, kun Eino Kettunen nosti ylivoimalla kiekon ohi Lauri Pudaksen. PoU pääsi hakemaan ylivoimalla vielä tasoitusta, mutta Eetu Holopainen katkaisi vieraiden kirin painamalla kiekon tarkasti takayläkulmaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Lari Leppä ja Tuukka Ahponen osuivat vielä kertaalleen tyhjiin ja näin pisteet jäivät Leppävirralle.

Voiton myötä LeKi-75 lujitti asemaansa kuudennella sijalla ja on tällä hetkellä tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa 18 pisteen saaliilla. Sarjan kärjessä jatkaa RU, joka on kerännyt kahdeksan pistettä leppävirtalaisia enemmän.

LeKi-75:n ohjelmassa on vielä yksi ottelu ennen joulutaukoa, kun ensi lauantaina kello 16 pelattavassa ottelussa Leppävirralle vieraaksi saapuu PiPS.