Lekille pisteet Kiteeltä
Julkaistu: 13.11.2017 00.00

LeKi-75 haki pisteet Kiteeltä

Viime viikon perjantaina jääkiekkoilun III-divisioonan Savo-Karjalan lohkossa tylyn 5-0 -tappion Pieksämäellä kokenut LeKi-75 vieraili lauantaina Kiteellä Jääsusien vieraana. Tappiosta sisuuntunut leppävirtalaismiehistö haki Kiteeltä tyylipuhtaan 4-7 (1-3 , 1-3 , 2-1) -voiton ja lauantain vierasvoitto oli LeKille kauden ensimmäinen.

-Hyvä peli meiltä. Luotettiin omaan juttuun ja eikä päästetty vastustajaa missään vaiheessa haastamaan meitä, päävalmentaja Mika Markkanen kehaisi omiaan.

LeKi-75 aloitti ottelun räväkästi, kun se johti jo kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen luvuin 2-0 Aleksi Khroustalevin ja Jani Hentusen maaleilla. Kotijoukkueen Jiri Piippolan ja LeKi-75:n Aleksi Leskisen onnistuessa kertaalleen vielä ensimmäisessä erässä, lähdettiin erätauolle vierailijoiden 1-3 -johdossa.

Toisen erän alussa Jääsudet kavensivat Eetu Räsäsen maalilla lukemiksi 2-3, mutta LeKi-75 takoi vielä kolme osumaa ja ennen kolmatta erää lukemat olivat jo 2-6 LeKi-75:n hyväksi. Viimeisellä kolmanneksella Jääsudet onnistuivat kahdesti ja LeKi-75 kertaalleen, joten voitto matkasi Leppävirralle.

Voiton myötä LeKi-75 lujitti paikkaansa pudotuspeliviivan yläpuolella. Kuuden ottelun jälkeen leppävirtalaisilla on kasassa 12 pistettä ja seitsemäntenä oleva OoKoo on jäänyt LeKi-75:stä jo kahdeksan pistettä. Kuuden kärki sen sijaan on tiukka, kun RU johtaa sarjaa 15 pisteen potilla.

Kahden vierasottelun jälkeen LeKi-75 palaa jälleen kotiotteluiden pariin, kun ensi lauantaina 4.11. klo 16.45 vieraaksi saapuu OoKoo Outokummusta.